Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

 14.03.2008 18:51

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vois vaikka:


1. Hankkia vähemmän lapsia tai ei lainkaan! Suurin ongelmahan tässä on se että meitä on liian monta. Jos meitä on vähemmän, on meillä enemmän luonnonvaroja päätä kohden.

2. Lopeta syömästä riisia! Suosi kotimaista ruokaa. Ja syö kanaa naudanlihan sijasta. Näin ruokaasi ei tarvi tuoda maahan 1 000 km päästä, joka luonnollisesti saastuttaa ja saasteet taas laskevat viljasatoja ja tekevät suomalaiset tulevaisuudessa nälkäisiksi.

3. Tee ilmaista hyväntekeväisyyttä! Kuuntele lempimusiikkiasi ja klikkaile http://stopglobalwarming.care2.com/ ja http://www.thenonprofits.com/ Nämä on linkkejä bannersivustoille. Osa bannereistä toimii, osa ei ainakaan täydellisesti. Silti suomalaiset poliitikot ja kestäviin energia-ratkaisun perehtyneet yliopiston tutkijat käyttävät päivittäin aikaa näiden klikkailuun. Itse tykkään kuunnella musiikkia päivittäin oli bannereita tai ei. Bannerit on jotain mitä tuskin edes huomaan klikkailevani musiikin kuuntelun lomassa.

4. Käytä junia! Lentokoneet ja laivat ovat puolestaan ehdottomasti pahimpia saastuttajia

5. Päätä asioista kunnassasi! Toimi Dodossa!

6. Lahjoita rahaa WWF ilmastokummina! Toinen varteenotettava vaihtoehto on lahjoittaa rahaa tyttöjen koulutukseen kehitysmaissa (se laskee lapsilukua, kun naisia kunnioitetaan tämän koulutuksen tuoman statuksen turvin, ja naisten mielipidehän  avioliitossa on, että en nyt haluakaan synnyttää ihan 11 lasta)

7. Äänestä kaikissa vaaleissa!

8. Ehdota työpaikallasi videokokouksen järjestämistä oikean sijaan! (vähentää lentämistä ja muuta tarpeetonta matkustamista, mikä vähentää hidastaa ilmastonmuutosta)

9. Älä matkusta aina ulkomaille lomilla!

10. Auta kehitysmaita!

11. Kierrätä, vaihda vihreään sähköön... (tärkeää on kyllä, tosin nää vinkit vaan on kuultu jo niin moneen kertaan ettei jaksais toistaa. Esim. biojätteellä on oikeasti merkitysti juuri ilmastonmuutoksen kannalta

12. Ymmärrä että edes kerran elämässään kaljatölkin kierrättämisellä on oikeasti ilmastonmuutosta hidastava vaikutus. Jos et, lue allaoleva kirjoitus, etenkin sen loppuosa


( Päivitetty: 13.06.2009 11:56 )

Kommentit (1)Kommentoi Miten voidaan olla yhtäkkiä tilanteessa, jossa ilmastonmuutos räjähtää käsiin?
31.03.2008 19:35
Uskomatonta, mutta totta. Syy piilee ihmiselle luonteenomaisessa tyhmyydessä. Ajatellaanpa vaikka autolla ajoa lumisateessa. Ohitat liikennemerkin tienreunassa saamatta selvää mitä siinä sanottiin, koska näkyvyytesi on huono. Kuinka paljon hiljennät vauhtiasi, koska et tiedä mitä liikennemerkissä sanottiin? Kuinka paljon hiljentäisit vauhtiasi, jos tietäisit että todellisuudessa liikennemerkki varoitti jyrkästä mutkasta? Suurin osa meistä hiljentäisi varmaankin vähemmän vauhtia tai ei lainkaan, jos ei tietäisi mitä liikennemerkissä sanottaisiin, tietäisi vain liikennemerkin olemassa olosta. Ihminen on tyhmä. Suunnilleen sama tilanne kuin tässä esimerkissä pätee ilmastonmuutokseen. Me ja poliittiset päättäjät (=ajaja) tiesivät, että asiantuntijat varoittavat jostain (=liikennemerkki), mutta koska emme saaneet tietää tarkalleen kuinka suuri uhka ilmastonmuutos on ja kuinka paljon tarkalleen maapallomme kestää saasteita, niin emme reagoineet pahemmin. Nyt me sitten olemme samassa tilanteessa kuin autoilija, joka ei hiljentänyt vauhtiansa tarpeeksi: olemme menossa liian kovaa kohti mutkaa. Se on jo varmaa, että lommoja tulee, mutta lähteekö oma henki vai tuleeko vain pienempiä vaurioita autoon, sitä ei ole vielä ennalta määrätty. Vielä on aikaa valita pienemmät vauriot, jos tartutaan toimeen. Se, että edes kerran elämässäsi viet biojätteet biojäteastiaan sekajäteastian sijasta pienentää hitusen tulevan onnettomuuden laajuutta. Se on varmaa, että ilmastonmuutos tulee tappamaan ihmisiä, mutta kuinka paljon? Siihen voi vaikuttaa.
 
Nyt ollaan sitten tilanteessa siellä autonratissa, ja näemme, että hengen lähtö (kuoleminen nälkään Suomessa vanhemmalla iällä, koska ilmansaasteet laskee viljasatoja maailmanlaajuisesti ja myös suomessa) on lähellä, mutta ei tehdä mitään. Ihminen on totisesti outo elukka.
 
Ymmärtäisin, jos joku siinä ajaessa ottais suihin, niin voi olla että ei paljon jaksais keskittyä muuhun. Mutta kun ei ota. Sen verran voi varmaan tehdä ilmastonmuutoksen hyväksi kun hyvältä tuntuu, ilman, että täytyy tinkia jostain mukavuudesta. Ei tarvi uhrautua, ei tarvi ryhtyä marttyyriksi, riittää kun pudottaa sen säilyketölkin siihen metallinkeräyslaatikkoon eikä siihen viereiseen sekajätelaatikkoon. Tai vaikka lahjoittaa 5e kuussa esim. WWF:n ilmastokummin asemassa. Jos rahkeita riittää, voi tsekata listan asioita mitä voi tehdä tästä blogista, mutta jos ei riitä kuin sen metallitölkin kierrättämiseen, niin oikein hyvä niin. Se auttaa jo.
 
(En liioittele, valitettavasti. Itse voitte lukea tieteellisestä julkaisusta nimeltä: Meadows: Kasvun rajat: 30 vuotta myöhemmin. (Limits to Growth: 30-year update) Siinä ruoditaan perinpohjin kuinka paljon tulevia vahinkoja voidaan ehkäistä tässä vaiheessa. Nälänhätä Suomessa ei todellakaan ole yhtään kaukaa haettua. Tää on globaali ongelma nääs, eli koskettaa myös sun napaas.)
 

( Päivitetty: 01.04.2008 00:13 )

Kommentit (2)Kommentoi


©2019 layout3 - suntuubi.com